There was an error in this gadget

Sunday, February 27, 2011

New Friends??

hari ni aku dgn kwn2 aku gi jln2 sekitar melaka ni..
or lbih specific kt A Famosa..
memang menarik la..
gambar pon entah berapa byk ktorg amek..
memang puas hati la..
byk tmpt2 yg menarik, & yg paling bestnye siap jumpe psgn pengantin amek gmbr..
xtau la pulak klu tu just utk mgazine or ape pulak..
tp best jugak klu wat album kawen amek gmbr kt situ..
lawa kot..
hehehehe..
tak sabo nak kawen ke hape aku ni??
=)

& then ktorg pon cari dan cari dan cari la lg port2 yg sesuai nk amek gambo..
time nak amek jumpe la pulak segerombolan manusia ni..
ktorg pon suruh la dorg amekkan..
"ok,, thanks ea",, & ktorg pon blah la gi tmpt laen pulok..
next port nk amek gmbo cri la pulok mangsa2 strusnya amekkan gambo ktorg..
n 'malangnya' jumpe la lg manusia2 ni..
dh malu ni nk mintak tolong..
tp terpaksa la jugak kn..
demi menghabiskan masa yg dberi utk sesi photoshoot.. hehehe..
& then ktorg pon borak2 la kjap..
& alhamdulillah dorg boleh dibuat kwn,, kwn yg baik.. InsyaAllah..

lps hbs scene kat A Famosa ktorg gi memenuhkan perut la kejap kt Mahkota Parade..
jalan2 sekitar mahkota dgn Dataran Pahlawan smpi la mata-mata ni dh x lrt nk tgk brg2 kat situ..
window shopping la sekejap.. tak lengkap klu xde shopping.. tp tu pon klu kuota dlm dompet mncukupi..
huhuuhuhu...
lastly, ktorg pon balik rumah dgn perut & tangan yg penuh.. hehehe..
tp satu mende je yg makin berkurang..
hehehe.. ape 2 eh? malas la cakap.. phm2 sndiri la klu dh berjalan-jalan seharian  =P
Wassalam..

Friday, November 19, 2010

SS501 Park Jung Min 1st Single Album "Not Alone" 25 Nov 2010


SS501 Park Jung Min 1st Single Album
Album release on: 25 November 


Song List
1. Not Alone
2. Do you know?
3. My day is everyday Christmas
4. Not Alone [Instrumental]
5. Do you know? [Instrumental]
6. My day is everyday Christmas [Instrumental]



**Menunggu hari utk mendengar semua lagu yg liriknya di gubah sendiri oleh Park Jung Min** 
**Park Jung Min,, Hwaiting!!**

Friday, October 22, 2010

Playful Kiss Special Spin-Off Edition On YouTube


Some good news  kpd peminat-peminat drama Playful Kiss..

secara jujurnya aku sgt2 suke tengok drama Playful Kiss ni..
& guess what??
lepas tamatnya drama Playful Kiss sebanyak 16 episode, nanti akan adanya cerita pendek sebanyak 10 episode untuk drama ni kat special youtube edition..
kenapa dia buat cerita pendek lg??
hmm.. mula-mula aku pon pelik kenapa pengarah drama ni yg juga pengarah utk drama Princess Hour & Boys Over Flowers nk buat cerita pendek Playful Kiss lg??

& jwpnnya: 
youtube special edition khas utk Playful Kiss adalah utk menyiarkan cerita Baek Seung Jo (Kim Hyun Jung) & Oh Ha Ni (Jung So Min) slps kahwin..
memang terkejut & sangat excited tunggu cerita pendek ni keluar..
semua sekali ada 9 episode & every episode tu durationnya lebih kurang 10 minit..

& ini link utk youtube special edition Playful Kiss..


Saturday, October 16, 2010

Good Luck!!


final exam is around the corner right??
so that i want to wish all my friend good luck for the upcoming exam..
do your best..
always remember Him..
hope all of us will get the result with flying colours..
InsyaAllah..

Friday, October 15, 2010

Double S Oh Gong il


SS501

double s oh gong il tu sebutan dlm korea (hankuk) atau nme laen dia SS501..
klu korg tgk perkataan SS501, macam mana korg sebut nme kumpulan ni??
klu sape yg x knl ngn grup ni msti dorg sebut s s 5 0 1..
tp sbnrnya slh..
sebutan yg sbtulnye adalah Double S 501
bknnye sje2 dorg sbut mcm ni..
every word ngn number 2 ade mksud trsndiri..
klu aku explain memang byk la mksud tersirat dia..
yg aku boleh conclude kt sini mksud nme grup dorg adlh Super Star & sume ahli (5 org) akn combine jd 1 ..
best sgt mksud dia n sgt mendalam..

dorg mula debut tahun 2005 & kirenye dah 5 tahun dorg dah bertapak dlm industri muzik KPOP..
sgt2 bangga ngn dorg & the reasons are:

1. grup ni still bertahan 5 org..
2. sumenye talented,, dri segi
- nyanyian (sgt2 harmoni & gabungan suara yg sgt mantap)
- tarian (yg ni memang aku respect la sbb sumenye pandai menari.. x sume grup boleh wat 2 keje dlm 1 mase & suara bile SS501 wat live performance skali ngn menari memang still consistent la.. x pancit pon.. bknnye sume grup boleh wat.. & yg aku paling x suke ade sstgh grup ni bile wat live memang hancus.. menyampah aku dgr.. hrpkn muke je hensem + cantik..)
*byk pulak aku komplen utk yg second ni.. hehehe*
3. rupe..
of course rupe memang jd aset penting la utk tarik peminat..
tp honestly aku pentingkn suara dlu bru la rupe..
& aku akui SS501 ni memang hensem..
tp ni pon lps aku knl suara dorg utk OST Boys Over Flowers..
especially lagu My Head is Bad..
memang best & start dri situla aku search grup ni n baru la aku knl rupe sorg2..

1. Kin Hyun Jung 

Hyun Jung aka leader utk group ni..
memang talented utk jd ketua sbb dia sgt caring ngn ahli2 kump dia..
dia sgt mementingkan grup dia & berfikiran jauh..
cite baru2 ni yg leader lakonkan Playful Kiss..
memang best cite dia.. lwk..  ;D

2.  Heo Yeong Saeng

slh sorg ahli yg mempunyai high pitch tone and one of the main vocal dlm grup ni..
klu nk dgr suara dia nyanyi lgu yg sgt2 tinggi,, mesti dgr lgu Find..
dia & leader sama umur n dorg adalah hyung(abg) kpd ahli2 yg laen 2..
YS sgt2 pemalu & dorg ni sume ade gelaran masing2..
YS ni di gelar Shy Prince SS501..
xde YS memang x lengkap grup ni..

3. Park Jung Min 


Jung Min??
hmmm...
nme laen dia 'Mal'
hahahaha.. kesian btol..
Mal tu mksudnye Kuda sbb dia ni tersgt la suke mkn carrot..
tp carrot bkn ke kaitkan dgn rabbit??
dia ni 1 sekolah ngn Kim Hyung Jun (bukan Kim Hyun Jung ye)
JM sgt mementingkan kesihatan..
dlm 1 variety show (Star Golden Bell),,ahli2 yg laen dedahkan ape yg JM selalu bwk brg dlm beg dia..
& jwpnnye,, segala jenis herba & sewaktu dgnnye..
bagus btol..
(^____^)
tp latest news dia ni pengsan sbb terlalu penat.. byk sgt schedule utk tahun ni..
trpaksa hospitalized.. sedihnye..

4. Kim Kyu Jong


center of the grup..
sgt innocent.. suke tgk muke dia..
klu ikutkn ahli2 yg laen, dorg ckp Kyu Jong ni susah nk tgk dia mrh..sabar je selalu..
KJ de belakon dlm cite SETI..
sweet gler cite tu.. menarik..
& cite pendek yg akan dtg dlm drama Super Star Mini Drama..
bila la nk keluar cite ni.. adoii..

5. Kim Hyung Jun



maknae (paling muda) dlm grup ni..
dia ni la yg paling aku minat dlm grup ni.. hehehe..
dia adalah second person yg mempunyai suara yg tinggi slps YS..
tp aku suke suara dia sbb high pitch 4 sure & another one is suara dia bsr..
HJ dah byk trlibat dlm drama2 skrg ni..
& the latest dai de terlibat sama dlm drama musical..
mesti best kn??
tp yg aku tertunggu-tunggu sampai skrg ni drama dia dlm "Black City"
baru keluar OST.. & dia sgt2 manly dlm ni..
suke gaya rambut dia dlm drama ni.. (^___^)
& bwh ni link utk OST Black City..

& aku sgt suka dia dlm MV Dejavu
best2..
(>__<)

ok la..
dah byk sgt ni.. hehehe..
mesti korg ingat aku over kn..
biar la.. aku x kisah pon..
yg penting aku sgt2 suke kombinasi suara dorg.. memang sesuai..
SS501!! Mansae!!


Thursday, October 14, 2010

Mohd Hafiz bin Shahril Azam

Mohd Hafiz..


argghh..
rindunye..
lame btol x jumpe hafiz..
tp dh x kisah..
sbb hari esok (15/10/2010) aku balik rumah..
yea!! akhirnye dpt gak jumpe..
kali ni dpt la aku tatap lme2 muke si hapijo(nama gelaran) ni..
sbb start dari bulan lps kot,, mak aku jaga si hapijo ni..
ayah ngn maknya keje kat pasir gudang..
so abg aku aka ayah si hafiz ni decide sruh mak aku jaga..
xtau la pulak sampai bila..
klu lama2 pon aku x kisah,, lg la aku suke.. & aku rase mak ngn bpk aku pon sgt2 suke klu dorg dpt jaga hafiz..
x byk kerenah pon,, sng je jaga dia.. tu yg mak aku bgtau aku la..
just hafiz ni nakal sket & sgt aktif..
geram btol..
rse nk cubit2 je pipi dia 2..
nmpk je kamera,, x kisah la amek gambar ke or wat video recording, mesti dia cpt prsn..
klu prsn je xpe sket.. bkn 2 je, klu nmpk mesti 1 bdn posing trus dpn kamera..
ish3.. pandai btol budak zmn skrg kn??
umur baru je 3 tahun,, tp dah pandai posing & bergaya..
tabik spring r hapijo..
makcik pon x mcm 2 tau dulu..
nerd je..
hahahaha..

tggu la bile mkcik sampai rumah nnt..
siap la ko hapijo,, memang kne cubit2 nnt..
grm sgt..
dhla klu aku tepon mak, dia sebok nak ckp skali..
saba je la..
xpe2..
bersiap sedia la ek..
hehehehehehe..

ni lg sorg.. adik si hapijo..
x pyh la aku nk tulis lg nme dia..  dh ade pon nme kt gmbr 2..
comey + chubby = geram..
tp intan parent dia yg jage..
maybe intan mak bpk dia yg nk jge sndri..
ye la,, xkn la sume nk sruh mak aku jge??
ish3.. x patut.. klu dorg jge intan sndiri terubat la sket rindu.. yela,,sorg dh bg org laen jge...
tp x kisah la..
sbb abg aku ckp tahun ni balik raya kt kg..
so dgn kata laen,dpt la aku jumpe Intan Dwi Nuraini time raya nnt..
hehehehe..
suke3...  (^____^)

lastly,,
ni one of the video time hapijo umur bpe ek??
aku pon x sure..
tp yg paling sure time ni hapijo saaaaaaaaaaaangaaaaaaaaattt comeeyyy...
tembam btol..
video
yg agah2 si hapijo ni kakak aku yg study bhgn bhasa kt uitm shah alam, degree level..
ahh.. x kisah la.. main point kt cni adalah hapijo..
jht btol aku ni...
hahahha..
*sorry video x smooth sgt*
love it..
muahhhhxx!!
(^___^)