There was an error in this gadget

Friday, October 15, 2010

Double S Oh Gong il


SS501

double s oh gong il tu sebutan dlm korea (hankuk) atau nme laen dia SS501..
klu korg tgk perkataan SS501, macam mana korg sebut nme kumpulan ni??
klu sape yg x knl ngn grup ni msti dorg sebut s s 5 0 1..
tp sbnrnya slh..
sebutan yg sbtulnye adalah Double S 501
bknnye sje2 dorg sbut mcm ni..
every word ngn number 2 ade mksud trsndiri..
klu aku explain memang byk la mksud tersirat dia..
yg aku boleh conclude kt sini mksud nme grup dorg adlh Super Star & sume ahli (5 org) akn combine jd 1 ..
best sgt mksud dia n sgt mendalam..

dorg mula debut tahun 2005 & kirenye dah 5 tahun dorg dah bertapak dlm industri muzik KPOP..
sgt2 bangga ngn dorg & the reasons are:

1. grup ni still bertahan 5 org..
2. sumenye talented,, dri segi
- nyanyian (sgt2 harmoni & gabungan suara yg sgt mantap)
- tarian (yg ni memang aku respect la sbb sumenye pandai menari.. x sume grup boleh wat 2 keje dlm 1 mase & suara bile SS501 wat live performance skali ngn menari memang still consistent la.. x pancit pon.. bknnye sume grup boleh wat.. & yg aku paling x suke ade sstgh grup ni bile wat live memang hancus.. menyampah aku dgr.. hrpkn muke je hensem + cantik..)
*byk pulak aku komplen utk yg second ni.. hehehe*
3. rupe..
of course rupe memang jd aset penting la utk tarik peminat..
tp honestly aku pentingkn suara dlu bru la rupe..
& aku akui SS501 ni memang hensem..
tp ni pon lps aku knl suara dorg utk OST Boys Over Flowers..
especially lagu My Head is Bad..
memang best & start dri situla aku search grup ni n baru la aku knl rupe sorg2..

1. Kin Hyun Jung 

Hyun Jung aka leader utk group ni..
memang talented utk jd ketua sbb dia sgt caring ngn ahli2 kump dia..
dia sgt mementingkan grup dia & berfikiran jauh..
cite baru2 ni yg leader lakonkan Playful Kiss..
memang best cite dia.. lwk..  ;D

2.  Heo Yeong Saeng

slh sorg ahli yg mempunyai high pitch tone and one of the main vocal dlm grup ni..
klu nk dgr suara dia nyanyi lgu yg sgt2 tinggi,, mesti dgr lgu Find..
dia & leader sama umur n dorg adalah hyung(abg) kpd ahli2 yg laen 2..
YS sgt2 pemalu & dorg ni sume ade gelaran masing2..
YS ni di gelar Shy Prince SS501..
xde YS memang x lengkap grup ni..

3. Park Jung Min 


Jung Min??
hmmm...
nme laen dia 'Mal'
hahahaha.. kesian btol..
Mal tu mksudnye Kuda sbb dia ni tersgt la suke mkn carrot..
tp carrot bkn ke kaitkan dgn rabbit??
dia ni 1 sekolah ngn Kim Hyung Jun (bukan Kim Hyun Jung ye)
JM sgt mementingkan kesihatan..
dlm 1 variety show (Star Golden Bell),,ahli2 yg laen dedahkan ape yg JM selalu bwk brg dlm beg dia..
& jwpnnye,, segala jenis herba & sewaktu dgnnye..
bagus btol..
(^____^)
tp latest news dia ni pengsan sbb terlalu penat.. byk sgt schedule utk tahun ni..
trpaksa hospitalized.. sedihnye..

4. Kim Kyu Jong


center of the grup..
sgt innocent.. suke tgk muke dia..
klu ikutkn ahli2 yg laen, dorg ckp Kyu Jong ni susah nk tgk dia mrh..sabar je selalu..
KJ de belakon dlm cite SETI..
sweet gler cite tu.. menarik..
& cite pendek yg akan dtg dlm drama Super Star Mini Drama..
bila la nk keluar cite ni.. adoii..

5. Kim Hyung Jun



maknae (paling muda) dlm grup ni..
dia ni la yg paling aku minat dlm grup ni.. hehehe..
dia adalah second person yg mempunyai suara yg tinggi slps YS..
tp aku suke suara dia sbb high pitch 4 sure & another one is suara dia bsr..
HJ dah byk trlibat dlm drama2 skrg ni..
& the latest dai de terlibat sama dlm drama musical..
mesti best kn??
tp yg aku tertunggu-tunggu sampai skrg ni drama dia dlm "Black City"
baru keluar OST.. & dia sgt2 manly dlm ni..
suke gaya rambut dia dlm drama ni.. (^___^)
& bwh ni link utk OST Black City..

& aku sgt suka dia dlm MV Dejavu
best2..
(>__<)

ok la..
dah byk sgt ni.. hehehe..
mesti korg ingat aku over kn..
biar la.. aku x kisah pon..
yg penting aku sgt2 suke kombinasi suara dorg.. memang sesuai..
SS501!! Mansae!!


4 comments:

  1. wahaha, aku da jumpe blog kau!!
    sory r xbls msj kau. aku xshat stu hri ni.
    huhuhuh mls nk lyan hp. tader mood :(
    eh eh, ep13 sgt sweet kan!!!!!!!!11
    i've told u rite!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. ep13 sgt2 sweet..
    x saba nk hbs download..
    hahaha..

    ReplyDelete
  3. officianally becoming SS501 blog...hehe

    ReplyDelete
  4. najwa: hahaha
    tau xpe..
    nk tulis mende laen xde idea sgt..
    tulis psl dorg je la..

    ReplyDelete